قانون ۳۰ دقیقه‌ای فرآورده‌های خونی

آلودگی باکتریایی فرآورده‌های خونی متداولترین دلیل گزارش شده به FDA برای مرگ و میرهای مرتبط با تزریق خون است. بانک خون باید مجهز به روش هایی برای محدود کردن و شناسایی آلودگی‌های باکتریایی در تمام فرآورده‌های خونی باشند. دمای نگهداری انواع فرآورده‌های خونی بین ۱ تا ۶ درجه سانتیگراد می‌باشد. طبق قانون ۳۰ دقیقه‌ای، فرآورده‌های خونی نباید بیشتر از ۳۰ دقیقه در دمای اتاق نگهداری شوند.

خون پس از اهدا و آماده سازی، در یخچال نگهداری می‌شود (هزینه تمام شده هر کیسه خون در آمریکا به صورت متوسط ۳۰۰ دلار تخمین زده می‌شود). سپس از یخچال به اتاق عمل یا اتاق اورژانس منتقل می‌شود. در ايران هم طبق گفته مسئولين سازمان انتقال خون هزينه هر واحد خون ١٥٠ دلار برآورد مي شود كه اگر ٢٠ دلار هزينه براي حفظ سلامت هر كيسه خون شود، تخت روز بيمارستاني را ١/٢ روز كاهش خواهد داد كه سهم بزرگي در كاهش هزينه‌های بيمارستان و سودآوری بيمه‌ها دارد. اگر نتوان اطمینان یافت که خون اهدایی در طول این چرخه در دمای مجاز نگهداری شده، دور انداخته می‌شود. بنابراین مانیتورینگ دمایی فرآورده‌های خونی نقش تعیین کننده‌ای در کیفیت، هزینه و سلامت آنها دارد. کول تگ راهکار فراپایش امین برای اطمینان از رعایت درست زنجیره سرد در طول مسیر جا‌به‌جایی، نگهداری و انبارش می‌باشد.