افزایش روزافزون دورریز محصولات غذایی
در صنعت غذا سالانه ۸۱۳ میلیارد دلار خسارت بابت ضعف مدیریت در زنجیره سرد تخمین زده میشود.
طبق گزارش هیات بین دولتی تغییرات اقلیمی (IPCC) درآگوست ۲۰۱۹، ۲۵ تا ۳۰% غذای تولید شده در جهان (بیش از ۱/۳ میلیارد تن) هرگز مصرف نمیشود.
یکی از جدیترین چالشها، نگهداری محصولات غذایی در دمای بهینهشان است. تکثیر میکروبی در دمای پایین تر از ۱۸- درجه کاملا متوقف میشود که طول نگهداری را برای ماهها بالا میبرد. در ماهی و گوشت، جمعیت باکتری در هر ۶ ساعت نگهداری در دمای ۱۰ درجه، دو برابر میشود که معادل نگهداری ۶ روز در دمای صفر درجه است.
امروزه نوسانات دمایی عامل ۸۰% مشکلات زنجیرهی سرد و خرابی محصولات غذایی میباشد. میوه، سبزیجات، گوشت، غذاهای دریایی و فراوردههای لبنی بالاترین نرخ فاسد شدن و دورریز را در بین محصولات غذایی دارند.
در حمل و نگهداری این طیف محصولات غذایی، باید رکورد دمایی محصولی ثبت شود تا نشان دهد که محصول در هر بازهی ۴ ساعته از زمان ترانزیت، در محدوده دمایی استانداردش بوده است.
CoolTag پایش هوشمند از محل تولید تا مصرف